Lentokenttätaksi Kuopiossa Hyvä Aloitus Reissulle

 

Suomi on iso maa ja siksi moni suomalaisten tekemä ulkomaanmatka ei suinkaan ala Helsinki-Vantaan lentokentältä, vaan maakunnista. Monista kaupungeista lennetään suoraan maailmalle, ja joissakin tapauksessa pyörähdetään Vantaalla vaihtamassa konetta. Esimerkiksi Pohjois-Savossa Kuopion lentokentällä Rissalassa lennetään pääasiassa kotimaan lentoja, mutta joukkoon mahtuu muutamia suoria lentoja esimerkiksi etelän lämpöön. Tarkalleen ottaen reissu kuin reissu alkaa tietysti aina enemmän tai vähemmän pitkällä matkalla kotiovelta lentokentälle. Kuopion tapauksessa tämä reitti mennään usein taksilla, sillä julkisen liikenteen reitit kentälle ovat hieman rajalliset. Lentokenttätaksi Kuopiossa onkin lentomatkustajien ahkerassa käytössä. Etenkin, jos lähtö- tai saapumisaika osuu varhaiseen aamuun tai myöhään yöhön, matkustaja mielellään istahtaa ammattikuskin takapenkille. Paras ja hyödyllisin lentokenttätaksi Kuopiossa onkin luotettava kuljettaja, joka vie väsyneet matkalaiset pikkutunneilla turvallisesti kotiin. Tai vaihtoehtoisesti noutaa reissuun lähtevän matkatavaroineen sovitusta paikasta sovittuun aikaan.

    Joskus lomamatkoista jää ikäviä muistoja

Ei ole liioittelua väittää, että lähes aina ulkomaille suuntautuvat lomamatkat ovat positiivisia kokemuksia. Reissut tarjoavat uusia kokemuksia, usein lämmintä säätä, mielenkiintoisia kaupunkeja ja kaunista luontoa. Lyhyesti sanoen, vaihtelua arkeen. Aina ei kuitenkaan käy näin, valitettavasti joskus matkustamisesta muodostuu ikävä kokemus. Näin kävi esimerkiksi Terttu Ollikaiselle, joka viime keväänä matkusti Prahaan, mutta ei lentoyhtiön päätöksestä päässyt paluulennolle. Finnair, jonka lennon Ollikainen oli ostanut, ei päästänyt häntä matkaan vedoten terveyteen. Ollikainen koki, että häntä oli kohdeltu täysin ihmisarvon vastaisesti lentoyhtiön toimesta. Tilannetta ei olisi auttanut, vaikka Ollikaista olisi oltu vastassa kotimaassa. Esimerkiksi lentokenttätaksi Kuopiossa on tottunut kuljettamaan ihmisiä myös vaativissa tilanteissa, ja tietysti tarvittaessa paikalle olisi kutsuttu ensiapu, mikäli tilanne sitä vaatii. Lentokenttätaksi Kuopiossa voi myös kuljettaa sairaalahoitoa tarvitsevan matkustajan nopeasti Kuopion keskussairaalaan, jos potilaan kuntoa ei saada välittömästi parannettua ensiavulla lentokentällä.

Lentokenttätaksi Kuopiossa tai sen enempää muissakaan kaupungeissa ei tietenkään ole tarkoitettu ensisijaisesti sairaankuljetukseen. Taksinkuljettajat ovat kuitenkin työssään ammattilaisia ja tottuneet haastaviin tilanteisiin. Prahaan jäänyt Ollikainen ei kuitenkaan päässyt hyödyntämään suomalaisten taksien ammattitaitoa, mutta tsekkikuskien kyydissä hän pääsi matkaamaan sitäkin enemmän. Finnair määräsi hänet tutkimuksiin paikalliseen sairaalaan, josta ei kuitenkaan löytynyt erikoislääkäriä, joka olisi voinut arvioida Ollikaisen lentokykyä. Ollikainen joutui lopulta jäämään pariksi päiväksi selvittelemään tilannettaan ja terveyttään lomakohteeseensa. Lopulta hän varasi toisen lentoyhtiön lennon, ja matkusti takaisin kotiinsa. Hän koki tilanteen hyvin outona, sillä Finnair ei tarjonnut hänelle toista paluulentoa takaisin Suomeen. Myöskään kaikkia hänen kulujaan ei ole edelleenkään korvattu.

    Yleensä matkat sujuvat hyvin

Ollikaisen tapaus on paitsi erittäin harmillinen, myös harvinainen. Onneksi useimmat reissaajat pääsevät sekä kohteeseensa että takaisin kotiinsa tyytyväisinä ja onnellisina. Valitettavasti näin ei käy kuitenkaan aina. Tästä syystä matkailijan kannattaa pohtia vakuutusten ottamista. On myös hyvä selvittää, millaisia palveluja kohdekaupungin lentokentällä on. Jos kenttä on hyvin pieni ja syrjäinen, uusien lentojen hankkiminen voi olla vaikeaa, jos jostain syystä ei pääse suunnitellulle lennolle. Ollikaisen tapaus tapahtui Prahan vilkkaalla lentokentällä, jonne lentää lukematon määrä eri lentoyhtiöitä. Siksi myös uuden lennon löytäminen on huomattavasti helpompaa kuin kentällä, jonne saapuu vain kourallinen koneita päivässä. Matkailijan ei kuitenkaan kannata liikaa stressata mahdollisista ongelmista. Yleensä kaikki menee hyvin ja lomamatka on alusta loppuun myönteinen kokemus, josta on myöhemmin kiva kertoa kavereille. Ja koneen laskeutuessa lopulta vaikkapa sinne Rissalan kentälle, kaiken kruunaa lopulta tuttu lentokenttätaksi Kuopiossa. Kotiovi on enää muutaman kilometrin päässä!